"Vratili su labinsku publiku u neka daleka vremena"

"Vratili su labinsku publiku u neka daleka vremena"

Marijano Atanasković poznati je labinski glazbeni učitelj u Umjetničkoj školi Matka Brajše Rašana, a on je sinoć objavio veoma lijepi „post“ o jednom našem duetu. Kako Atanasković biranim riječima hvali Duo ExNew, pročitajte u nastavku:

„Nemam pojma kako izgleda pjev anđela u nekoj nebeskoj vokalnoj interpretaciji, nisam još nijednog čuo, ali večeras sam imao prilike slušati jednog zemaljskog anđela, i želim vjerovati da tako zvuče i oni gore, među zvijezdama. Ništa manje od njih ne očekujem u nekoj skoroj budućnosti. Iako sam Olju imao prilike slušati nekoliko puta, večeras sam u našem labinskom ‘Rocku’, čuo jednu posebnu i emotivnu interpretaciju. ExNew DUO; Olja i izvrsni klavijaturist Aleksej, izveli su cijeli spektar skladbi, pretežno rock izričaja, u simplificiranim i prilagođenim, ali ne manje važnim ili osiromašenim aranžmanima“, započeo je Atanasković pa nastavio:

„Naprotiv, uz instrumentalne bravure na klavijaturi i pokoji glissando, te Oljino inspirativno vokalno umijeće, ExNew DUO zvuče sigurno i uigrano, suvereno vladajući svaki u svom dijelu skladnog muziciranja, nadopunjujući se ritamskim elementima kicka i iskričavog defa u ritamski preciznoj inerpretaciji. Specifična boja, ili, deskripktivno preciznije, specifične boje Oljinog vokala, iznimno točno intonativno pjevanje i ogroman talent, dinamički raskoš, jasno artikulirana interpretacija, te širok dijapazon i opseg glasa, nikoga među auditorijem nisu ostavili ravnodušnim, a moram priznati, posebno mene. Sve ove iznimne odlike, uz izražene emocije, s lakoćom su utkane u svaku skladbu čineći je posebnom i slušno, pitkom. U preko dva sata skladnog muziciranja, Olja i Aleksej vratili su labinsku publiku u neka daleka vremena, i kao na timelineu, približili se današnjoj rock i pop sceni, kao vrsni promotori dobre glazbe izvan svakog vremena.“

Jako je lijepo što u Labinu ima ljudi koji cijene svoje kolege, odnosno koji se odlučuju na javne pohvale. Širenje pozitive jedan je od ključnih "sastojaka" kvalitetnog života. 


Elvis Uravić
7.7.2019.