Sutra započinje "Klasično ljeto 2019" koncertom dua Koblar-Zlatar

Sutra započinje "Klasično ljeto 2019" koncertom dua Koblar-Zlatar

Sutra, 03. srpnja, u produkciji  glazbeno - scenske  djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta započinje kulturna manifestacija Klasično ljeto 2019. koncertom Dua Koblar-Zlatar (flauta-klavir). U povijesnom zdanju Župne Crkve Rođenja Marijinog u Starogradskom jezgru Grada Labina,  u produkciji  glazbeno - scenske  djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta  Labin kontinuirano od 1987. godine održava se kulturna manifestacija pod nazivom "Klasično ljeto 2019“ .

Pažljivim odabirom koncerata i priznatih  domaćih i stranih umjetnika u posebno akustičnom sakralnom prostoru predstavljat će se glazbena dostignuća domaćih i inozemnih autora. Tako, spajanjem  sakralne arhitekture  i glazbe  stvara se jedinstveni doživljaj i ugođaj koji nadilaze vrijeme.

Ove će godine  publika imati prilike uživati u majstorskim izvedbama na glazbenim instrumentima kao što su klavir, violina, flauta ,harmonika, gitara, truba, orgulje i harfa. Koncertna će se sezona  odvijati  tijekom mjeseca srpnja i  kolovoza i to uglavnom srijedom,  s početkom u 21 sat.

Osim gore spomenutog uvodnog koncerta održat će se još šest koncerata, dakle ukupno sedam koncerta. Pokrovitelji ove manifestacije su Turistička zajednica Grada Labina i Ministarstvo kulture. Pozivamo sve ljubitelje glazbe, poglavito klasične da svojim prisustvom uveličaju ovu kulturnu manifestaciju. Program možete pogledati na web stranici Učilišta, na Facebook stranici Učilišta, na  stranicama Turističke zajednice Grada Labina, 5portala i Radio Labina.


Labinska komuna
2.7.2019.