Ribarska fešta na Porte okupila tradicionalno veliki broj posjetitelja

Ribarska fešta na Porte okupila tradicionalno veliki broj posjetitelja

Plomin Luka sinoć je ugostila veliki broj ljudi željnih zabave na tamošnjoj Ribarskoj „fešti na Porte“. Dovoljno je bilo pogledati vrijedne ugostitelje i njihov „trk“ da se shvati koliko je ta fešta posjećena, a tijekom večeri dolazili su i posjetitelji iz ostalih dijelova Istre što je svojevrsno priznanje kvalitete za organizatore.

Ugostitelje treba i pohvaliti na odličnim „pidoćima“ i „kalamarima“ koji su se najviše tražili, iako su i srdele bili često na stolovima gostiju.


Grupa Funboxband i DJ Hoky rasplesali su posjetitelje, a rabačka plesna skupina Il Movimento predstavila svoju atraktivnu zumbu. Mladi članovi KUD-a Zlatela unijeli su u događanje i dio istarske folklorne tradicije što se već godinama pokazuje kao „pun pogodak“, a Kršanski ljiljani predstavili su plesove nacionalne bošnjačke manjine.

Organizatori i domaćini druženja su Sportsko ribolovno društvo Plomin i Turistička zajednica Općine Kršan, a suorganizator je LAGUR Alba. Događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.


Elvis Uravić
10.8.2019.