Od 13. do 20. kolovoza biti će otvorena skupna i selektirana izložba radova labinskih umjetnika

Od 13. do 20. kolovoza biti će otvorena skupna i selektirana izložba radova labinskih umjetnika

U utorak, 13. kolovoza 2019. godine u 20:30 sati otvara se skupna i selektirane izložbe radova labinskih likovnih umjetnika 23. Labinskog uzleta likovnosti u Gradskoj galeriji Labin i crkvici Sv. Stjepana u kojoj će biti izloženi radovi studenata likovnih škola.

Kustosica izložbe je Branka Arh, a cijela izložba labinskih likovnih umjetnika održava se kao dio programa Dana Grada Labina. Izložba  se može razgledati  do  20. kolovoza 2019.  radnim danom i subotom od 09:00 do 13:00 i 19:00 do 22:00 sata. Nedjeljom je galerija zatvorena. Ulaz je slobodan.

GRAD U KOJEMU ŽIVIM I SANJAM

Dvadeset autora, sudionika ovogodišnjega Labinskog uzleta likovnosti, izrazilo je svoj doživljaj grada i svoje iskustvo umjetnosti pa pogled na izložbu sabire likovne priče o gradu i ljudima koji mu daju život i povijest.

Vidljivo je njihovo nastojanje da stvarnost slike bude kreativno promišljena, da djeluje autentično, da problematizira različite aspekte umjetnosti i da razlaže estetsku svjesnost trajanja na labinskome tlu.

Uz konkretnu sliku prostora i života u njemu, umjetnici su ponudili i sliku o neprestanom oživljavanju sna. Svatko na svoj način, sasvim osobno, svojim likovnim rukopisom i svojom intuicijom, temeljem svojih životnih i stvaralačkih iskustava. Tako je nastao zanimljiv zbir razlika.


Labinska komuna
30.7.2019.