MOŽE LI LUĐE? Hrvat u autu belgijskih registracija "napuhao" 3,68 promila

MOŽE LI LUĐE? Hrvat u autu belgijskih registracija "napuhao" 3,68 promila

U petak, 17. svibnja oko 17 sati, na raskrižju Flanatičke i Mletačke ulice u Puli, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su zastavili automobil VW Polo, belgijske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 3.68 promila upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je isključen iz prometa i doveden u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama određena mu je kazna u iznosu od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Policijski službenici su u subotu, 18. svibnja oko  00.50 sati, na autocesti A9 kod odmorišta Bale, zaustavili 22-godišnju vozačicu koja je upravljala automobilom VW Golf, kolnikom istarskog ipsilona, iz smjera Kanfanara u smjeru Vodnjana, brzinom od 192 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, vozačici je određena kazna u iznosu od 3.000 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Rovinjska prometna policija je 18. svibnja oko 1.10 sati, u Ulici Braće Božića u Rovinju, zaustavila automobil Opel, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 23-godišnji mladi vozač. Obavljenim nadzorom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.26 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i odvođenja na nadležni sud, koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju do 10 dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. 


Labinska komuna
20.5.2019.