Elvis Kubaj: Dvorana curi od početka njenog korištenja, moglo je doći do tragedije

Elvis Kubaj: Dvorana curi od početka njenog korištenja, moglo je doći do tragedije

Elvis Kubaj, nogometni delegat, boćar i predstavnik BK Rudar u Sportskoj zajednici Grada Labina danas je poslao cirkularno pismo vezano uz jučerašnja događanja u boćarskoj dvorani Šćiri koje prenosimo integralno:

„Poštovani svi,

tijekom odigravanja utakmice 1. kola 3. IBL jug 2, 8. rujna 2019. godine oko 18,00 sati uslijed velike količine padalina došlo je do prodora vode u prostor gradske boćarske dvorane te samih igrališta (jogova). Kao što ste i upoznati u ranijim kontaktima, kvaliteta izvedenih radova nije baš bila na visini u svim dijelovima. Naime, odmah po preuzimanju utvrđeno je da krov pušta na 2-3 mjesta, da voda ulazi sa stražnjeg ulaza iz dijela krova stare kućice, da su strujni kablovi na otvorenom i postoji mogućnost ozlijeđivanja osoba prije svega, a onda i do tehničkog kvara. Nadalje, cijeli prostor dvorane nije dobro izoliran u podnožju silikonom, pa se kroz otvore uvlači hladni zrak. Također, uređaji za grijanje - tzv. "topovi" su prema mom nestručnom mišljenju predviđeni za grijanje skladišta, a ne prostora gdje borave ljudi te postoji mogućnost trovanja uslijed udisanja tako onečišćenog zraka, a usput dolazi do velike buke. 


Najgore u svemu, jučerašnjeg dana tijekom odigravanja utakmice između BK "Rudar" i BK "Jurazini", nekih 11 minuta prije isteka I. kruga igara, najprije je došlo do prekida električne energije uslijed kratkog spoja, koji se najvjerojatnije dogodio u dijelu utičnica koje se nalaze smještene u razini tla. U razini tla, ponavljam? Znači, uslijed prodora vode moglo je doći i do strujnog udara, ukoliko sigurnosna sklopka ne bi reagirala, a time i do tragedije. Nakon toga slijedi doslovno potop, na način da voda sa bočne strane ulice Šćiri i sa strane stare boćarske kućice u predjelu kod stražnjih vrata ulazi u prostor svih igrališta, a najviše na brojevima 4 i 1.

Naravno, što je preostalo sucu utakmice nego da susret prekine, najprije privremeno, a nakon nekih 20-tak minuta i odgodi utakmicu za 11. rujna u 18,00 sati. Toliko o tome da labinski boćari sada kad imaju krov nad glavom neće više imati problema sa odgađanjem utakmica. Složio bih se sa time da je količina vode bila preko uobičajenih količina padalina, no dvorana curi od samog početka njenog korištenja. Tu činjenicu znaju vodstva oba kluba koja ju koriste i vjerujem oni koji njome de facto upravljaju. Ukoliko se do dopušta, zaista je sramotno, a još bi sramotnije bilo dopustiti da se nakon ove sramote ništa ne poduzme. Prije svega u saniranju nastale štete od strane izvođača, koji nisu dovoljno stručno obavili poslove za koji su itekako dobro plaćeni novcem poreznih obveznika i javnim novcem. Nadalje, samo vođenje dvorane, održavanje i ostale pojedinosti potrebno je dogovoriti kao što je to bilo i planirano“, stoji u priopćenju.


Elvis Uravić
9.9.2019.