Danas započinje Labinski uzlet likovnosti

Danas započinje Labinski uzlet likovnosti

Danas s početkom u 20:30 održat će se otvorenje skupne i selektirane izložbe radova labinskih likovnih umjetnika, 23. Labinskog uzleta likovnosti. Izložba se održava u Gradskoj galeriji Labin i Crkvici Sv. Stjepana u kojoj će biti izloženi radovi studenata likovnih škola. Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti Branka Arh.

Skupna izložba labinskih likovnih umjetnika održava se kao dio programa Dana Grada Labina, a izložba se može razgledati do 20. kolovoza 2019. radnim danom i subotom od 09:00 do 13:00 i 19:00 do 22:00 sata. Nedjeljom je galerija zatvorena. Ulaz je slobodan.

Tema ovogodišnjeg LUL-a: GRAD U KOJEMU ŽIVIM I SANJAM

Dvadeset autora, sudionika ovogodišnjega Labinskog uzleta likovnosti, izrazilo je svoj doživljaj grada i svoje iskustvo umjetnosti pa pogled na izložbu sabire likovne priče o gradu i ljudima koji mu daju život i povijest. Vidljivo je njihovo nastojanje da stvarnost slike bude kreativno promišljena, da djeluje autentično, da problematizira različite aspekte umjetnosti i da razlaže estetsku svjesnost trajanja na labinskome tlu.

Uz konkretnu sliku prostora i života u njemu, umjetnici su ponudili i sliku o neprestanom oživljavanju sna. Svatko na svoj način, sasvim osobno, svojim likovnim rukopisom i svojom intuicijom, temeljem svojih životnih i stvaralačkih iskustava. Tako je nastao zanimljiv zbir razlika. - Iz predgovora kataloga: Branka Arh


Labinska komuna
13.8.2019.